بررسی آلودگی قارچی موجود در نمونهی مدفوع گربههای سالم و گربههای مبتلا به اسهال ارجاعی به کلینیک دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد |
کد مقاله : 1174-MVTCONF |
نویسندگان |
فاطمه فرح زاد *1، سمانه عیدی2، علی اصغر سرچاهی3 1دانشجو دکتری حرفه ای دامپزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد 2دانشیار، عضو هیئت علمی بخش قارچ شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد ایران 3استاد، عضو هیئت علمی بخش بیماریهای داخلی دامهای کوچک دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد ایران |
چکیده مقاله |
اسهال ناشی از علل عفونی یک مشکل رایج در گربهسانان است که یکی از عوامل موثر در ایجاد آن عفونتهای قارچی هستند. همچنین برخی از گونههای مخمری که به عنوان فلور نرمال دستگاه گوارش مطرح میباشند؛ میتوانند در فرایند ایجاد بیماری در دســتگاه گوارش دخالت داشته باشــند. هدف از این مطالعه، بررسی آلودگی قارچی و مقایسه میکروبیوتای قارچی نمونههای مدفوع سالم و اسهالی برای تعیین نقش قارچها در وضعیت سلامتی دستگاه گوارش گربهها بود. نمونههای مدفوع از40 گربه شامل 20 گربهی مبتلا به اسهال و 20 گربهی سالم جمعآوری و روی محیط کشت سابورو دکستروز آگار حاوی جنتامایسین و کلرامفنیکل کشت داده شدند. کلنیهای قارچی با استفاده از تکنیکهای استاندارد میکروبیولوژیکی شناسایی شدند. از بین نمونههای اسهالی، 9 نمونه (45%) از نظر رشد قارچی مثبت بودند که شامل مخمرها (25%)،Aspergillus spp. (%10)، Scopulariopsis spp. و Cladosporium spp.(هر کدام 5%) بود. در نمونههای سالم 11 مورد (55%) از نظر رشد قارچی مثبت بودند که شامل مخمرها (30%)، Pseudallescheria boydii، Aspergillus niger، Aspergillus flavus،Actinomyces spp. و Trichosporon spp. (هر کدام 5%) بود. این مطالعه نشان دهنده شیوع بالاتر آلودگی قارچی در نمونه مدفوع گربههای سالم نسبت به گربههای اسهالی است. شایع ترین قارچ جدا شده در گربههای اسهالی و سالم Aspergillus spp. بود. با این حال، گربههای سالم طیف متنوعتری از قارچها شامل مخمرها و کپکها را نشان دادند. این یافتهها نشان میدهد که اختلالات گوارشی در گربهها ممکن است ناشی از دیسبیوز قارچی باشد. همچنین اهمیت تحقیقات بیشتر برای کشف پیامدهای بالینی ناشی از عفونتهای قارچی را در گربهها نشان میدهد. |
کلیدواژه ها |
اسهال، گربه، نمونه مدفوع، میکروبیوتای قارچی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |