روش های نوین تشخیص بیماری در آبزیان
کد مقاله : 1170-MVTCONF
نویسندگان
امید محمودیان *
دانشگاه شهرکرد
چکیده مقاله
آبزیان در برابر میکروارگانیسم های بیماری‌زا حساس هستند. باکتری‌ها، ویروس‌‌‌ها، انگل‌ها و قارچ‌ها که برخی از آنها تهدیدی بزرگ برای صنعت آبزی پروری هستند. برخلاف جانوران زمینی، آبزیان در محیط‌های پیچیده زندگی می کنند و به راحتی قابل مشاهده و کنترل بیماری نیستند. بنابراین نظارت بر وضعیت سلامت آبزیان مهم و حیاتی است. روش‌های تشخیصی سریع مفید هستند، زیرا تشخیص زودهنگام برای مدیریت بیماری ضروری و الزامی است. انواع روش‌های نوین تشخیصی در آبزیان :
تشخیص مولکولی(PCR)، تست های سرولوژیک(شناسایی آنتی بادی ها)، تصویربرداری پزشکی(رادیوگرافی)، تشخیص بیولوژیکی(استفاده از موجودات زنده جهت شناسایی پاتوژن ها)، تکنیک های نانو(تشخیص دقیق)، تحلیل های ژنتیکی(تنوع ژنتیکی) و سیستم های هوشمند(پایش مداوم کیفیت آّب و سلامت آبزیان).
روش‌های تشخیصی آبزی پروری را متحول کرده است زیرا حساس‌تر و خاص‌تر نسبت به روش های سنتی هستند. همچنین این روش‌ها می توانند میکروارگانیسم های غیرقابل کشت را شناسایی کنند. با این حال، انتخاب آنتی بادی برای نتایج قابل قبول بسیار مهم است. به طور معمول به عنوان روش های تشخیصی هستند اما می توانند برای تایید پاتوژن های خاص مفید باشد مانند؛ پاتوژن های ویروسی (همچون ویروس سندرم لکه سفید و ویروس سر زرد در میگو)، که نمی توان در رده های سلولی کشت کرد. در این مقاله مروری روش‌های هر دسته بندی را شرح می‌دهیم.
کلیدواژه ها
تشخیص، آبزیان، مولکولی، بیماری
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر