پلتفرم‌های نانوسنسوری جهت تعیین تقلبات شیر
کد مقاله : 1160-MVTCONF
نویسندگان
سروناز صادقی ماهونک *1، علیرضا صادقی ماهونک2
1دانشجوی دکتری دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، البرز
2گرگان، صیاد8، مهرنگار 6، مجتمع نگاره، واحد 5
چکیده مقاله
شیر بستر مناسبی برای تقلب است و شناسایی عوامل تلقب و مقادیر انها در محصولات مرتبط با شیر یکی از مسائل حائز اهمیت در زمینه کنترل کیفی مواد غذایی میباشد. به منظور محافظت مصرف کنندگان در برابر محصولات تقلبی و خطرات سلامتی که در پی مصرف این گونه محصولات ایجاد می‌شود، تایید اصالت فراروده های شیری با کیفیت بالا یکی از موضوعات پر اهمیت می‌باشد. ابزارهای تحلیلی که جامع ، سریع و حساس باشند برای نظارت بر کیفیت شیر و غربالگری برای هر گونه مواد نامطلوب ، ضروری می‌باشند. روش های سنتی تشخیص مواد تقلبی در فراورده های شیری به دلیل گزینش پذیری ضعیف، حساسیت و نامناسب بودن انها در رابطه با ماتریکس های پیچیده ، با مشکلات زیادی مواجه هستند. امروزه محققان توجه زیادی به سیستم های سنجش مبتنی بر نانومواد دارند که به نظر میرسد یکی از موثرترین جایگزین ها برای رویکرد های سنتی هستند. در این مقاله به بررسی نانوحسگر های نوری و الکتروشیمیایی و عملکرد و مکانسیم انها و همچنین در خصوص مزایا، معایب، و کارکرد انها در رابطه با محصولات شیر؛ به بحث و بررسی خواهیم پرداخت.
کلیدواژه ها
تقلب، نانوسنسور، شیر، محصولات لبنی، تشخیص
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی