افزودن آنتیاکسیدانها به محیط رقیق کننده اسپرم موش سوری در حین نگهداری بصورت منجمد و یا یخچال |
کد مقاله : 1149-MVTCONF (R1) |
نویسندگان |
علی سلیمان زاده *1، امیر خاکی2 1دانشگاه ارومیه 2دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل |
چکیده مقاله |
حفظ اسپرم موش برای برنامههای تحقیقاتی و پرورش بسیار حائز اهمیت است. یکی از چالشهای اصلی در حفظ اسپرم، کاهش استرس اکسیداتیو است که میتواند منجر به کاهش زندهمانی و تحرک اسپرم و همچنین آسیب به DNA شود. افزودن آنتیاکسیدانها به محلولهای نگهدارنده اسپرم نشان داده که به طور قابل توجهی کیفیت و عملکرد اسپرمهای نگهداریشده را بهبود میبخشد. استرس اکسیداتیو زمانی رخ میدهد که عدم تعادل بین گونههای اکسیژن واکنشی (ROS) و توانایی بدن در سمزدایی این واسطههای واکنشی وجود دارد. آنتیاکسیدانها استرس اکسیداتیو را با خنثی کردن ROS کاهش میدهند و از این طریق از سلولهای اسپرم در برابر پراکسیداسیون لیپید، اکسیداسیون پروتئین و آسیب به DNA محافظت میکنند. این اثر حفاظتی در طی فرآیند انجماد و ذوب که اسپرم در معرض سطوح بالایی از استرس اکسیداتیو قرار دارد، بسیار حائز اهمیت است. آنتیاکسیدانهای رایج استفادهشده در محلولهای نگهدارنده اسپرم موش شامل: 1) ویتامینE (آلفا-توکوفرول): مطالعات نشان دادهاند که افزودن 1 میلیمول ویتامین E به محلولهای نگهدارنده اسپرم موش میتواند به طور قابل توجهی تحرک و زندهمانی اسپرم پس ..... |
کلیدواژه ها |
آنتی اکسیدان ها، اسپرم، رقیق کننده، انجماد، موش سوری |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |