مروری بر سندرم آسیت در طیور با تاکید براتیولوژی و فاکتورهای ژنتیکی دخیل در ایجاد آن
کد مقاله : 1146-MVTCONF (R1)
نویسندگان
آیدین عزیزپور *1، سعید سیفی2
1دانشیار بیماریهای طیور، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
2دانشیار بیماریهای طیور، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران
چکیده مقاله
سندرم آسیت برای اولین بار در طیور گوشتی کشور بولیوی گزارش و به دنبال آن در بقیه کشورهای جهان از جمله ایران هم مشاهده گردید. آسیت به دلیل تداخل بین ژنتیک، شرایط محیطی، تغذیه و فاکتورهای فیزیولوژیکی به وجود می آید. آسیت شامل تجمع مقادیر زیادی مایعات سروزی در محوطه شکمی است و یک آشفتگی متابولیکی می باشد که فاکتورها و عوامل مستعد کننده بسیاری در بروز آن دخالت دارد. افزایش تلفات اغلب در جوجه های گوشتی با رشد بسیار سریع و به صورت بیماری آسیت بروز می نماید. بطوریکه می توان گفت این سندرم یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ و میر در صنعت طیور است که در آن، بافت‌های مختلف بدن درگیر می‌شوند و در نتیجه باعث صدمات اقتصادی عظیمی در کشورها ‌می‌شود. هدف از این مطالعه مروری بر علایم بالینی، ضایعات ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک، هماتولوژی و تغییرات هورمونی، اتیولوژی، فاکتورهای ژنتیکی دخیل، پیشگیری و درمان سندرم آسیت می‌باشد.
کلیدواژه ها
سندرم آسیت، جوجه های گوشتی، فاکتورهای ژنتیکی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی