مروری بر سندرم آسیت در طیور با تاکید براتیولوژی و فاکتورهای ژنتیکی دخیل در ایجاد آن |
کد مقاله : 1146-MVTCONF (R1) |
نویسندگان |
آیدین عزیزپور *1، سعید سیفی2 1دانشیار بیماریهای طیور، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران 2دانشیار بیماریهای طیور، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران |
چکیده مقاله |
سندرم آسیت برای اولین بار در طیور گوشتی کشور بولیوی گزارش و به دنبال آن در بقیه کشورهای جهان از جمله ایران هم مشاهده گردید. آسیت به دلیل تداخل بین ژنتیک، شرایط محیطی، تغذیه و فاکتورهای فیزیولوژیکی به وجود می آید. آسیت شامل تجمع مقادیر زیادی مایعات سروزی در محوطه شکمی است و یک آشفتگی متابولیکی می باشد که فاکتورها و عوامل مستعد کننده بسیاری در بروز آن دخالت دارد. افزایش تلفات اغلب در جوجه های گوشتی با رشد بسیار سریع و به صورت بیماری آسیت بروز می نماید. بطوریکه می توان گفت این سندرم یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر در صنعت طیور است که در آن، بافتهای مختلف بدن درگیر میشوند و در نتیجه باعث صدمات اقتصادی عظیمی در کشورها میشود. هدف از این مطالعه مروری بر علایم بالینی، ضایعات ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک، هماتولوژی و تغییرات هورمونی، اتیولوژی، فاکتورهای ژنتیکی دخیل، پیشگیری و درمان سندرم آسیت میباشد. |
کلیدواژه ها |
سندرم آسیت، جوجه های گوشتی، فاکتورهای ژنتیکی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |