پُست‏بیوتیک‌ها: بازنمایی افق‌های نوین ترکیبات زیست‌فعال میکروبی در حفظ و تأمین ایمنی مواد غذایی
کد مقاله : 1140-MVTCONF
نویسندگان
محمد عابدی *، حسین تاجیک، تورج مهدی زاده
دانشگاه ارومیه
چکیده مقاله
در سال‏های اخیر، مصرف‌کنندگان، تولیدکنندگان و پژوهشگران به غذاهای عملکردی که مواد غذایی هستند که می‌توانند تأثیر مثبتی بر سلامت، فراتر از ارزش غذایی اولیه داشته باشند و ممکن است به کاهش خطر برخی بیماری‌ها کمک کرده و تأثیر مثبتی بر عملکرد بدن داشته باشند، مانند پروبیوتیک‌ها، پری‌بیوتیک‌ها و پُست‌بیوتیک‌ها، علاقه بیشتری نشان داده‌اند. پروبیوتیک‌ها میکروب‌های زنده‌ای هستند که وقتی به مقدار کافی تنظیم شوند، مزایای سلامتی برای میزبان فراهم می‌کنند، درحالی‌که پری‌بیوتیک‌ها بسترهایی هستند که میکروارگانیسم‌های میزبان به طور انتخابی از آن‌ها استفاده می‌کنند. پُست‌بیوتیک‌ها متابولیت‌ها و اجزای دیواره سلولی هستند که برای میزبان مفید بوده و توسط باکتری‌های زنده یا پس از لیز شدن آنها آزاد می‌شوند. مکمل‌های غذایی پُست‌بیوتیکی نسبت به پروبیوتیک‌ها و پری‌بیوتیک‌ها پایدارتر هستند. بسیاری از زیست فعالیت‌های پُست‌بیوتیک‌ها ناشناخته یا ضعیف درک شده است؛ بنابراین، این مطالعه قصد دارد خلاصه‌ای از عناصر معمول و تحولات جدید پُست‌بیوتیک‌ها را ارائه دهد که شامل اثرات ارتقای سلامت، تولید، مفهوم‌سازی اصطلاحات، زیست فعالیت‌ها و کاربردهای آنها در زمینه ایمنی و نگهداری مواد غذایی است. پُست‌بیوتیک‌ها در حفظ زیستی و کاهش تشکیل بیوفیلم در مواد غذایی به دلیل اسیدهای آلی، باکتریوسین‌ها و سایر فعالیت‌های ضدباکتریایی خود کمک می‌کنند. این مطالعه حاضر تولید متابولیت‌های پُست‌بیوتیکی درجا در مواد غذایی و تأثیرات اجزای غذایی داخلی و خارجی را بررسی می‌کند. نقش‌های ضدمیکروبی، ازبین‌بردن بیوفیلم‌ها و کاربردهای آن در نگهداری و ایمنی مواد غذایی نیز موردبحث قرار گرفته است. این مقاله همچنین جنبه‌های مختلف مانند دست‌کاری ترکیب پُست‌بیوتیک‌ها در سیستم غذایی و اقدامات ایمنی آن را نیز بررسی کرده است.
کلیدواژه ها
ایمنی مواد غذایی، پروبیوتیک‌ها، پُست‌بیوتیک‌ها، نگهدارنده‏های میکروبی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر