اولین گزارش جداسازی باکتری سیتروباکتر فروندی از ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) در ایران (خوزستان)
کد مقاله : 1117-MVTCONF
نویسندگان
حمزه محتشمی پور *1، عبدالحسین جانگران نژاد2، مجتبی علیشاهی3
1- دکترای تخصصی بهداشت و بیماری‌های آبزیان، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
2گروه علوم پایه: دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
3گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده مقاله
تعداد 10 قطعه ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus) با میاگین وزنی 20±300 گرم به بخش آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز ارجاع داده شد. ماهیان دارای علائم بی حالی و عدم تعادل، تیرگی بدن، ضعف، اگزوفتالمی و تلفات بودند. در بررسی اولیه نمونه برداری از پوست و آبشش از نظر انگلی و قارچی صورت گرفت، که هیچ نشانه‌ای از انگل و قارچ مشاهده نشد. سپس ماهیان کالبدگشایی شده و از کبد و کلیه نمونه باکتریایی گرفته و در محیط کشت TSA کشت داده شد. پس از انکوباسیون، از کلنی‌ها کشت مجدد گرفته شد. رنگ آمیزی گرم، سیتوکروم اکسیداز، کاتالاز و تحرک برای توصیف بیوشیمیایی باکتری‌های جدا شده انجام شده و از آزمون API 20 E برای شناسایی گونه‌ باکتری از نظر بیوشیمیایی استفاده شد. سپس تجزیه و تحلیل و PCR باکتری‌های جدا شده صورت پذیرفت و با استفاده از ژن 16s rRNA برای تایید حضور باکتری-های جدا شده از ماهی استفاده شد. نتایج نشان داد که باکتری جدا شده از خانواده انتروباکتریاسه و گونه سیتروباکتر فروندی می‌باشد.
کلیدواژه ها
تیلاپیای نیل، PCR، سیتروباکتر فروندی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی