تاثیر عصاره گیاه اسفرزه بر فاکتورهای ایمنی ماهی زبرا
کد مقاله : 1106-MVTCONF
نویسندگان
صدیقه محمدزاده *1، پولین شهره2، راحم خوشبخت3
1پسا دکتری دانشگده دامپزشکی دانشگاه تحصصی فناوری های نوین آمل
2گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
3گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل
چکیده مقاله
استراتژی های تغذیه ای در آبزی پروری عمدتا بر استفاده از مواد گیاهی برای تعدیل پاسخ‌های ایمنی و فیزیولوژیکی متمرکز است. مطالعه حاضر به تأثیر عصاره گیاه اسفرزه (Plantago ovata) بر پارامترهای ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio) پرداخته است. برای این منظور 120 ماهی زبرا به 12 تانک تقسیم و با عصاره گیاه اسفرزه مرزه به میزان صفر (T0)، 5/0 (T1)، 1 (T2) و 5/1درصد (T3) به مدت 56 روز تغذیه شدند. در پایان دوره تغذیه، ایمنی بررسی شد. افزایش قابل توجهی در فعالیت لیزوزیم در ماهیان تغذیه شده با عصاره اسفرزه با بیشترین فعالیت در T3 مشاهده شد (05/0 > p). جیره های آزمایشی به طور معنی داری بر میزان IgM تاثیر داشتند و بیشترین مقدار در ماهی‌های تغذیه شده با 5/1 درصد عصاره اسفرزه مرزه مشاهده شد (05/0 > p). افزایش معنی داری در ACH50 مشاهده نشد. در نتیجه، استفاده از عصاره گیاه اسفرزه در رژیم غذایی ماهی زبرا توانایی تقویت سیستم ایمنی را دارد که در نتیجه به دستیابی به پایداری آبزی پروری و افزایش سود در تولید ماهی و حفظ سلامت ماهی کمک می کند
کلیدواژه ها
بهداشت و بیماری، مکمل غذایی، عصاره گیاهی، ماهی زبرا
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی