تاثیر برخی شاخصه های اپیدمیولوژی بر روی بیماری تب کیو
کد مقاله : 1069-MVTCONF (R1)
نویسندگان
نسترن نعمتی *1، امین جایدری2
1دانشجوی دانشگاه لرستان
2عضو هئیت علمی دانشگاه لرستان
چکیده مقاله
چکیده
زمینه و اهداف: تب کیو یک بیماری مشترک بین انسان و دام با انتشار جهانی است که در نواحی جغرافیایی با آب‌وهوای متفاوت گزارش‌شده است. عامل بیماری یک میکروارگانیسم ریکتزیا مانند و دارای زندگی داخل سلولی اجباری به نام کوکسیلا بورنتی (Coxiella burnetii) می‌باشد. گله‌های گاو، گوسفند و بز عمده‌ترین مخازن این بیماری هستند. این مطالعه باهدف تعیین میزان شیوع سرمی کوکسیلا بورنتی در گوسفند و بز در شهرستان الشتر انجام شد.
مواد و روش کار: این مطالعه به‌صورت مقطعی- توصیفی از بهمن‌ماه 1394 تا خردادماه 1395 انجام شد. درمجموع 162 نمونه خون گوسفند و بز به‌صورت تصادفی از روستاهای اطراف شهرستان الشتر جمع‌آوری شد و ازنظر حضور کوکسیلا بورنتی به روش الیزا مورد آزمایش قرار گرفتند.
یافته‌ها و نتیجه‌گیری: در این مطالعه 162 نمونه مورد آزمایش قرار گرفتند که از مجموع 42 نمونه بز،15 نمونه (3/9 درصد) و از مجموع 120 نمونه خون گوسفند، 45 نمونه (8/27 درصد) ازنظر سرمی مثبت بودند. با توجه به جدول آمار توصیفی در مورد کل داده‌های گردآوری‌شده در فصول و مناطق مختلف مشاهده شد که 3/59 درصد نمونه‌ها منفی و 37 درصد آن‌ها مثبت و 7/3 درصد باقی‌مانده مشکوک بود. این بررسی نشان داد که آلودگی در جمعیت گوسفند و بز منطقه بالا می‌باشد که با توجه به زئونوز بودن بیماری نتایج این مطالعه باید موردتوجه سیاست‌گذاران بهداشتی قرار گیرد.
کلیدواژه ها
تب کیو، الیزا، گوسفند، بز، لرستان
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی