نگهداری مواد غذایی با استفاده از فیلمهای خوراکی ضد میکروبی: آخرین پیشرفتها و چشماندازهای آینده |
کد مقاله : 1061-MVTCONF (R1) |
نویسندگان |
محمد عابدی *، حسین تاجیک، تورج مهدی زاده دانشگاه ارومیه |
چکیده مقاله |
بسته بندی مواد غذایی نقش حیاتی در محافظت آنها در برابر عوامل خارجی نامطلوب ایفا می کند. فیلم های خوراکی ضد باکتریایی به عنوان گزینه امیدوار کننده ای برای بسته بندی غذا در نظر گرفته می شوند، زیرا زیست تخریب پذیر، سازگار با محیط زیست و ایمن هستند. این مقاله به بررسی پیشرفت های اخیر در تحقیقات بر روی فیلم های خوراکی ضد میکروبی مبتنی بر پلی ساکاریدها، پروتئین ها و لیپیدها می پردازد. پلی ساکاریدها و پروتئین ها به عنوان بسترهای اصلی برای این فیلم ها شناخته شده اند، در حالی که لیپیدها عمدتا به عنوان نرم کننده و حامل مواد فعال در فیلم های کامپوزیتی عمل می کنند. به عنوان مثال، لیپوزوم های نسل دوم به دلیل پایداری بالا به عنوان حامل مواد ضد میکروبی یا دیگر مواد فعال زیستی مورد بررسی قرار گرفته اند. اتصال مواد فیلم خوراکی ضد میکروبی به سیستم های تحویل برای بارگذاری پایدار مواد فعال زیستی یک جهت امیدوارکننده در آینده است، مانند فناوری های نانو امولسیون و میکروکپسوله سازی. همچنین، بسته بندی هوشمند و فعال که به مصرف کنندگان امکان می دهد تا به طور مستقیم تازگی محصولات غذایی را بدون باز کردن بسته بندی تعیین کنند، در کانون توجه قرار گرفته است. در حال حاضر، فیلم های حساس به pH و حسگرهای فلورسنت رطوبت به عنوان مواد بسته بندی هوشمند و فعال برای نظارت بر تازگی محصولات غذایی مورد بررسی قرار گرفته اند که می توانند در آینده به طور گسترده ای مورد استفاده قرار گیرند. |
کلیدواژه ها |
انکپسولاسیون، بستهبندی، پوشش خوراکی، ترکیبات زیست فعال، نگهدارنده |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |