اثرات هم افزایی اسید سیتریک با سایر ترکیبات نگهدارنده و نقش آن در نگهداری مواد غذایی
کد مقاله : 1057-MVTCONF
نویسندگان
سیاوش مکتبی *
عضو هیات علمی
چکیده مقاله
اسید سیتریک (C₆H₈O₇) یک ترکیب آلی ضعیف است که به‌صورت جامد سفید و کریستالی موجود است. این اسید به‌طور طبیعی در مرکباتی مانند لیمو و پرتقال یافت می‌شود. این اسید به‌عنوان یک افزودنی چند منظوره در صنایع غذایی استفاده می‌شود و نقش‌های متعددی از جمله نگهداری، طعم‌دهی و تنظیم pH را ایفا می‌کند.. تحقیقات متعددی به بررسی اثرات هم‌افزایی اسید سیتریک با سایر مواد برای کنترل باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌ها در نگهداری مواد غذایی پرداخته‌اند. به عنوان مثال، ترکیب اسید سیتریک با روغن اسانس اورگانو و اسید کاپریلیک در گوشت چرخ کرده بسته‌بندی شده با خلاء به طور قابل توجهی تعداد باکتری‌های اسید لاکتیک و سایر میکروارگانیسم‌های مضر را کاهش داده است. همچنین، استفاده از اسید سیتریک با سایر اسیدهای آلی و درمان با نور برای کاهش میکروبی بر روی محصولات تازه موثر بوده است. عصاره هسته گریپ فروت که حاوی اسید سیتریک است، خواص ضد میکروبی گسترده‌ای دارد و می‌تواند رشد باکتری‌ها، انگل‌ها و قارچ‌ها را به طور مؤثری مهار کند.
کلیدواژه ها
اسید سیتریک، بهداشت، میکروارگانیسم ها، صنایع غذایی، مواد نگهدارنده
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر