مقایسه ویژگی های مکانیکی فیلم های خوراکی حاصل از پکتین پوست هندوانه، موز و پرتقال |
کد مقاله : 1054-MVTCONF (R1) |
نویسندگان |
فهیمه بهرامی *1، بهناز بازرگانی گیلانی2، عاطفه شریفی راد3 1دانشجو دانشگاه بوعلی سینا همدان 2دانشگاه بوعلی سینا 3دکتری ژنتیک مولکولی مرکزرشد دانشگاه بوعلی سینا |
چکیده مقاله |
پکتین یکی از اجزای اصلی دیواره سلولی گیاهان است که به دلیل ویژگی های غیر سمی، خوراکی و ارزانی، به عنوان یکی از مواد اولیه برای ساخت فیلم های خوراکی در نظر گرفته شده است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه ویژگی های مکانیکی فیلم های خوراکی حاصل از پکتین پوست هندوانه، موز، پرتقال و همچنین معرفی بهترین فیلم برای بسته بندی مواد غذایی است. برای این کار، ابتدا پوست هندوانه، موز و پرتقال در دمای محیط خشک شدند. بعد از آنزیم بری، از پودر پوست های خشک شده، پکتین استخراج گردید. سپس از پکتین به دست آمده، فیلم های 2 درصد به روش ریخته گری تهیه شدند. ویژگی های مکانیکی فیلم ها نظیر استحکام کششی و مقاومت در برابر تغییر شکل با استفاده از دستگاه بافت سنج مقایسه گردید. طبق نتایج به دست آمده، استحکام کششی فیلم پکتین پوست پرتقال، موز و هندوانه به ترتیب از راست به چپ56/0، 56/0و 45/0 مگاپاسکال و همچنین مقاومت در برابر تغییر شکل آن ها نیز به ترتیب 67/17،19/14و41/17 مگاپاسکال بود. بنابراین فیلم پکتین پوست پرتقال در مقایسه با دو فیلم دیگر استحکام کششی و مقاومت در برابر تغییر شکل بالاتری را از خود نشان داد. از مطالعه حاضر نتیجه گیری می شود که فیلم خوراکی پکتین مستخرج از پوست پرتقال نسبت به پکتین پوست موز و هندوانه دارای ویژگی های مکانیکی مناسب تری جهت استفاده در بسته بندی مواد غذایی است. |
کلیدواژه ها |
فیلم خوراکی، پکتین، پوست پرتقال، پوست موز، پوست هندوانه |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |