بررسی اثرات متقابل پلی ساکارید و پالپ میوه سپستان با پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم لانگوم |
کد مقاله : 1037-MVTCONF |
نویسندگان |
مریم قادری قهفرخی *1، سحر علمی انواری2 1استادیار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز 2دانشجوی دکتری بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، خوزستان، ایران |
چکیده مقاله |
در این مطالعه تاثیر پالپ (SFP) و صمغ (SFG) میوه سپستان بر جمعیت باکتری پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم لانگوم (ATCC 55813) در شرایط in vitro مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این تغییرات pH و اسیدیته محیط به عنوان شاخصهای اصلی تخمیر در فواصل زمانی 24 ساعته پایش گردید. برای این منظور SFP، SFG و اینولین (به عنوان پری بیوتیک تجاری) در سطح 1% به محیط کشت MRSB فاقد گلوکز (GF-MRSB) اضافه شدند. نتایج نشان داد طی 24 ساعت ابتدائی تخمیر، SFP نسبت به SFG و اینولین تاثیر معنیداری بر افزایش جمعیت باکتری، کاهش pH و افزایش اسیدیته نشان داد اما تاثیر آن نسبت به گلوکز کمتر بود (05/0 P <). طی 24 ساعت ابتدائی تخمیر، میزان افزایش جمعیت در محیط کشتهای حاوی گلوکز، SFP، SFG، اینولین و کنترل منفی به ترتیب 09/5، 71/4، 46/4، 42/4 و Log CFU/ml 6/1 بود. افزایش رشد جمعیت باکتری در 24 ساعت نهائی تخمیر در محیط کشت حاوی SFG و اینولین بیشتر از SFP بود (05/0 P <). تعیین ترکیبات فنولی کل (TPC) نشان داد، میزان TPC در محیط کشت حاوی SFP در تعامل با باکتری پروبیوتیک افزایش یافت و از 26/430 به 43/498 میکروگرم در میلی لیتر رسید، حال آنکه در محیط حاوی SFG، TPC طی 24 ساعت ابتدائی از 03/243 به µg GAE/ml 06/271 و سپس در انتهای تخمیر به µg GAE/ml 75/265 کاهش یافت. نتایج نشان میدهد SFP و SFG هر دو از پتانسیل پریبیوتیکی و TPC بالائی جهت کاربرد در فرمولاسیونهای غذائی برخوردارند. |
کلیدواژه ها |
بیفیدوباکتریوم لانگوم، پروبیوتیک، پری بیوتیک، ترکیبات فنولی، میوه سپستان |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |