بررسی اثرات متقابل پلی ساکارید و پالپ میوه سپستان با پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم ‏لانگوم
کد مقاله : 1037-MVTCONF
نویسندگان
مریم قادری قهفرخی *1، سحر علمی انواری2
1استادیار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
2دانشجوی دکتری بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، خوزستان، ایران ‏
چکیده مقاله
در این مطالعه تاثیر پالپ (‏SFP‏) و صمغ (‏SFG‏) میوه سپستان بر جمعیت باکتری پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم لانگوم (‏ATCC ‎‎55813‎‏) در شرایط ‏in vitro‏ مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این تغییرات ‏pH‏ و اسیدیته محیط به عنوان شاخص‌های اصلی ‏تخمیر در فواصل زمانی 24 ساعته پایش گردید. برای این منظور ‏SFP، ‏SFG‏ و اینولین (به عنوان پری بیوتیک تجاری) در ‏سطح 1% به محیط کشت ‏MRSB‏ فاقد گلوکز (‏GF-MRSB‏) اضافه شدند. نتایج نشان داد طی 24 ساعت ابتدائی تخمیر، ‏SFP‏ نسبت به ‏SFG‏ و اینولین تاثیر معنی‌داری بر افزایش جمعیت باکتری، کاهش ‏pH‏ و افزایش اسیدیته نشان داد اما تاثیر ‏آن نسبت به گلوکز کمتر بود (05/0 ‏P <‎‏). طی 24 ساعت ابتدائی تخمیر، میزان افزایش جمعیت در محیط کشت‌های حاوی ‏گلوکز، ‏SFP، ‏SFG، اینولین و کنترل منفی به ترتیب 09/5، 71/4، 46/4، 42/4 و ‏Log CFU/ml‏ 6/1 بود. افزایش رشد ‏جمعیت باکتری در 24 ساعت نهائی تخمیر در محیط کشت حاوی ‏SFG‏ و اینولین بیشتر از ‏SFP‏ بود (05/0 ‏P <‎‏). تعیین ‏ترکیبات فنولی کل (‏TPC‏) نشان داد، میزان ‏TPC‏ در محیط کشت حاوی ‏SFP‏ در تعامل با باکتری پروبیوتیک افزایش یافت ‏و از 26/430 به 43/498 میکروگرم در میلی لیتر رسید، حال آنکه در محیط حاوی ‏SFG، ‏TPC‏ طی 24 ساعت ابتدائی از ‏‏03/243 به ‏‎µg GAE/ml‏ 06/271 و سپس در انتهای تخمیر به ‏‎µg GAE/ml‏ 75/265 کاهش یافت. نتایج نشان می‌دهد ‏SFP‏ و ‏SFG‏ هر دو از پتانسیل پری‌بیوتیکی و ‏TPC‏ بالائی جهت کاربرد در فرمولاسیون‌های غذائی برخوردارند. ‏
کلیدواژه ها
بیفیدوباکتریوم لانگوم، پروبیوتیک، پری بیوتیک، ترکیبات فنولی، میوه سپستان
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی