اثر تغذیه ای پپتیید های زیست فعال با منشا گیاهی در صنعت طیور |
کد مقاله : 1031-MVTCONF |
نویسندگان |
فاطمه السادات میرصالحی *1، امید عشایری زاده2 1دانشجوی دکترا - تغذیه طیور - دانشکده علوم دامی - دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان - استان گلستان 2دانشیار- تغذیه طیور- دانشکده علوم دامی- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان- استان گلستان |
چکیده مقاله |
تغذیه طیور عامل بسیار مهمی برای رشد و تقویت سیستم دفاعی و ایمنی پرندگان در برابر بیماری ها است و در عملکرد پرنده بسیار اهمیت دارد. پپتیدهای زیست فعال، قطعات پروتئینی خاصی هستند که فراتر از تواناییهای تغذیهایشان، تأثیر مثبتی بر عملکرد دارند که در نهایت ممکن است بر سلامت و تولید تأثیر بگذارد. اگرچه این پپتیدها در توالی پروتئین های اصلی غیرفعال هستند، اما می توانند طی پروتئولیز یا تخمیر آزاد شوند و با تأثیر بر سیستم گوارشی و ایمنی، نقش مهمی در رشد و تولید طیور ایفا کنند. چندین پپتید زیست فعال جدا شده از پروتئین های گیاهی بر رشد و تولید و همچنین ایمنی و سلامت جوجه های گوشتی مورد بررسی قرار گرفته است. پپتیدهای زیست فعال حاصل از سویا، پنبه دانه، کلزا که در تغذیه جوجه های گوشتی استفاده شده است در این بررسی به آن ها اشاره خواهد شد. در آخر نتایج نشان داد که استفاده از پپتید های زیست فعال با منشاء گیاهی در جیره طیور منجر به بهبود عملکرد و ایمنی پرنده می شود. |
کلیدواژه ها |
پپتید های زیست فعال، طیور، تولید، رشد |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |