بررسی تقلب ها و بافت های غیرمجاز در فرآورده های گوشتی در شهر تهران
کد مقاله : 1026-MVTCONF
نویسندگان
محدثه پیرهادی *1، کوثر محمود بابویی2، سهراب پیرهادی3، نبی شریعتی فر4
1دانشگاه علوم پزشکی تهران
2گروه مهندسی بهداشت محیط، گروه ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3گروه علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، بخش هوش مصنوعی، مؤسسه مطالعات پیشرفته در علوم پایه (IASBS)، زنجان، ایران.
4گروه مهندسی بهداشت محیط، گروه ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده مقاله
با وجود افزایش تنوع غذاهای مصرفی و تنوع فرهنگ تغذیه، گوشت یک غذای رایج و منبع اصلی پروتئین است. امروزه به ویژه در جوامع شهری، فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی مردم دنیا دارد. بنابراین توجه به سلامت و ایمنی گوشت و فرآورده های آن ضروری است.
با توجه به قیمت نسبتاً بالای گوشت، امکان تقلب و جایگزینی سایر گونه های دامی در این محصولات غذایی دور از ذهن نیست. تقلب در مواد غذایی از سه جنبه بهداشتی (تهدید سلامت جامعه)؛ از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حائز اهمیت است. بنابراین نهادهای ناظر بر کیفیت و سلامت در جامعه باید با روش های متفاوت و دقیق به این موضوع بپردازند. مقدار عددی ضریب کاپا در تمام نمونه ها به جز نمونه های همبرگر (85 درصد گوشت قرمز) برابر با 1 است. این مقدار نشان دهنده تطابق بالا بین نتایج آزمایش می باشد.
در مطالعه حاضر مشاهده شد که هیچ بافت غیرمجاز در فرآورده های گوشتی وجود ندارد. این امر تا حد زیادی باید مربوط به اقدامات موثر و مفید سازمان های نظارتی مربوطه در برخورد با واحدهای تولیدی متخلف باشد.
کلیدواژه ها
تقلبات، محصولات گوشتی؛ تکنیک های بافت شناسی؛ PCR
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر